Heeft u een vraag?
06 27849882
info@dorriedriessen.nl

Seniorencentrum

Wat is ’t seniorencentrum?

Het seniorencentrum is een burgerinitiatief dat is opgericht door mevr. Driessen. Zij zet zich in voor ouderen en ziet ouder worden als iets positiefs: “Een positieve kijk op ouderdom kan levensverlengend werken, gemiddeld 7,5 jaar en kan mensen tot op hoge leeftijd actief houden. Via humor en uitdaging probeer ik de positieve krachten van de cliënt op te zoeken. Positief en “succesvol” ouder worden is een omvorming van aannames en nieuwe perspectieven naar meer vitaliteit.”

Sinds september 2017 coördineert mevr. Driessen de voorbereiding, uitvoering en afronding van ‘uitje + dag’ en is ze verantwoordelijk voor het inzetten van vrijwilligers/studenten.

Missie en visie van het seniorencentrum

Het seniorencentrum streeft ernaar om middels Uitje+  en Uitje Brein de vitaliteit en zelfredzaamheid van ouderen bevorderen door het organiseren van uitdagende, preventie- en innovatiegerichte activiteiten, die ouderen prikkelen om uit hun vaste routines te komen, bijdragen aan preventie, nieuwe ontmoetingen en waarbij student en ouderen van elkaars kennis en ervaringen leren.   De ouderen leren tijdens deze uitjes onder anderen in mogelijkheden te denken.  Het motto van de activiteiten is; ’positief oud worden’

Wat is uitje + ?

Uitje Brein is een middag activiteit met een specifiek thema wat op maat wordt gemaakt.

Een voorbeeld van een themamiddag kan zijn visuele bepekringen: Tijdens deze middag wordt de bezoeker mee op pad genomen in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven een veel grotere rol spelen dan een persoon gewend is. Het is een unieke belevenis. Het doel is om de bezoeker de wereld door andere ogen te laten ervaren en wederzijds begrip te creëren voor mensen met of zonder beperking.

Persoonlijke Begeleiding:

Wilt u een leuke middag organiseren met activiteiten op maat voor een specifieke doelgroep dan bent u bij Het Seniorencentrum aan het juiste adres. We kijken samen naar de mogelijkheden en laten uw wensen in vervulling gaan.

ANDERE TRAININGEN & METHODES